Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και μανιτάρια.....μου πέφτουν τα σάλια....

Μόνο που βλέπω την φωτογραφία μου πέφτουν τα σάλια. Πηγαίνω παρακάτω και διαβάζω την συνταγή και βρίσκω άλλον ένα λόγο να το φτιάξω το συντομότερο δυνατόν αφού είναι και πανεύκολο. Είναι ένας από τους πιο εύκολους και νόστιμους τρόπους για να φτιάξετε τις χοιρινές σας μπριζόλες. Οι χοιρινές μπριζόλες είναι λίγο στεγνό κρέας για αυτό τα μαλακά και ζουμερά υλικά τους πάνε πολύ.
Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και μανιτάρια. Δοκιμάστε τις…
Υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-5 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο και λίπος
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 230γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κονσέρβα 430γρ. ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένη
Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και μανιτάρια
Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.  Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο ζεστό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη και χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε για δέκα λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε που και που τα λαχανικά.
  3. Ανακατεύουμε μέσα και τις στραγγισμένες ντομάτες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάλι τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι και τις  σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα. Η εσωτερική θερμοκρασία των μπριζόλων πρέπει να είναι περίπου 60°C όταν ψηθούν πλήρως.
  4. Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με το μείγμα ντομάτας και μανιταριών  στην κορυφή.

marymarycook.gr
Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και μανιτάρια
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου