Ρολό κιμά με σάλτσα κόκκινου κρασιού...η γευση !!!!!!!! είναι πραγματικά υπέροχο.

Αυτό το ρολό κιμά είναι πραγματικά υπέροχο. Το μυστικό είναι στα μπαχαρικά και στα 3 είδη κρέατος που έχει (μοσχάρι, αρνί και χοιρινό). Αλλά το καλύτερο στο φαγητό αυτό είναι η σιροπιαστή σάλτσα με κόκκινο κρασί. Η γλυκιά γεύση της σάλτσας ταιριάζει τόσο πολύ στο κρέας κάνοντας το πιάτο ισορροπημένο γευστικά και απολαυστικό.
Ρολό κιμά με σάλτσα κόκκινου κρασιού. Μοναδικό και ακαταμάχητο…
Υλικά:
  • 2 φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς, κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano
  • 1/4 φλιτζανιού ξερά ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 450γρ. κιμά αρνιού
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ελαιόλαδο, για επάλειψη
  • 1 1/4 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μελάσα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ψωμί με το γάλα και τα λιώνουμε ώστε να γίνουν μία πάστα. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο αυγού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το Parmigiano Reggiano και τα ξερά ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  2. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, για 1 ακόμα λεπτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά. Προσθέτουμε τον κιμά από αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
  3. Αλείφουμε ένα οβάλ ταψί με λάδι. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το πατάμε. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να σφίξει αλλά μην ψηθεί τελείως εσωτερικά.
  4. Εν τω μεταξύ σε μία μεσαία κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κόκκινο κρασί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την μελάσα και το μπαχάρι και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη και σιροπιαστή, περίπου 15 λεπτά.
  5. Αλείφουμε την μισή σάλτσα πάνω από το ρολό κιμά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου το θερμόμετρο που έχουμε βάλει στο κέντρο γράψει 65°C. Αλείφουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω στο κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αφήνουμε το ρολό κιμά για 15 λεπτά να κρυώσει, στη συνέχεια κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.
Ρολό κιμά με σάλτσα κόκκινου κρασιού
Ρολό κιμά με σάλτσα κόκκινου κρασιού





marymarycook.gr 
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου