Σπιτικό μιλφέϊγ...

Υλικά

  • 1 Φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Κρόκους από 2 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 Εκτέλεση

Σε ταψί απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το φύλλο από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε τρία ορθογώνια κομμάτια.
Στη συνέχεια με μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα και ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Δημιουργούμε το μιλφέϊγ τοποθετώντας 4 στρώσεις εναλλάξ σφολιάτα - κρέμα.
Τελειώνουμε τρίβοντας το τελευταίο φύλλο σφολιάτας πάνω από την κρέμα.





newpost.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου