Μια κλασσική συνταγή για καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο . Δεν είναι καθόλου βαριά αφού περιέχει ελάχιστη κρέμα γάλακτος!

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας μαιντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε φέτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Σε ένα ταψί βάζουμε τις ταλιατέλες και το μπέικον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με την παρμεζάνα, αλάτι-πιπέρι και μαιντανό. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από το ταψί
Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό μας. Η καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο είναι έτοιμη!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις ζαμπόν.Ταιριάζει πολύ με μαύρο πιπέρι.