Υλικά 

  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα φασκόμηλου
  • 2 λεμόνια
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μπριζόλες σε βαθύ τηγάνι με το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 1,5 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να πιουν το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. 
Ρίχνουμε το κρασί και μετά από 5 λεπτά τον χυμό των λεμονιών. Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.