Υλικά
-
κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό): 1 κιλό
-
μπαγιάτικο ψωμί: 4 φέτες, μουσκεμένες σε νερό ή γάλα
-
κρεμμύδια: 2 ξερά, ψιλοκομμένα
-
αυγά: 2
-
ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές της σούπας
-
μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
-
λευκό ξηρό κρασί: 3-4 κουταλιές της σούπας
-
στραγγιστό γιαούρτι: 100 γρ.
-
ανθότυρο: 100 γρ. λιωμένο
-
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο να κρυώσει.Πλάθετε 12 μπιφτεκάκια ή 16 κεφτέδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δυο πλευρές. Βγάζετε τα μπιφτεκάκια από το ταψί.
Ανακατεύετε καλά το ζουμί που έβγαλαν με το γιαούρτι, το ανθότυρο και -αν θέλετε- λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου.
newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου