ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ...

  • 8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon Originale

Για τις πατάτες:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρινάδα:

Σπάμε στο γουδί τους κόκκους πιπεριού.
Προσθέτουμε τη σόγια, το κρασί, την κρέμα βαλσαμικού, το δυόσμο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Μαρινάρουμε το κρέας σε ένα πλαστικό ή γυάλινο σκεύος, σκεπασμένο στο ψυγείο, για 8 ώρες τουλάχιστον ή για ολόκληρο το βράδυ, γυρίζοντάς το 1 με 2 φορές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σκουπίζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τους σπασμένους κόκκους πιπεριού.
Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα στο κρέας, προσθέτουμε τη μίση μαρινάδα και 1 φλυτζάνι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

Για τις πατάτες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες,  και τις βράζουμε για 3 – 4 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν παραμένουν σκληρές στο εσωτερικό τους. Σουρώνουμε τις πατάτες.
Βάζουμε ένα ταψί στον ζεστό φούρνο για να λιώσει και να κάψει η μαργαρίνη με  βούτυρο και το ελαιόλαδο, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε στις πατάτες, το δενδρολίβανο, αλάτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε Έπειτα τις βάζουμε στο ταψί με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας στον μισό χρόνο τις πατάτες, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα και να πάρουν χρυσό χρώμα.
 
 Aπό τον Σπύρο Παγιατάκη
 
 
 
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου