Γλυκοπατάτες γεμιστές με χοιρινό... Το φαγητό αυτό έχει την εξής μοναδικότητα..

Είναι κάποια φαγητά που δεν σου γεμίζουν το μάτι κι όμως αρκεί μία μπουκιά για να ενθουσιαστείς. Το φαγητό αυτό έχει την εξής μοναδικότητα. Το χοιρινό κρέας ψήνεται στην γάστρα μέσα σε κόκα κόλα! Το κρέας γίνεται τρυφερό με τέλεια ελάχιστα γλυκιά γεύση. Το σκηνικό συμπληρώνει η σάλτσα μπάρμπεκιου που ταιριάζει τόσο στη γεύση όσο και στην φιλοσοφία του πιάτου.
Μπορούσατε να φανταστείτε ότι η κόκα κόλα μπορεί να γίνει υλικό μαγειρικής; Κι όμως μπορεί με μαγικά αποτελέσματα.
Γλυκοπατάτες γεμιστές με χοιρινό. Μοναδικές!
Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
  • 1/4 φλιτζανιού σκόνη τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 6 φλιτζάνια κόκα κόλα ή αρκετά για να καλύψουν το κρέας
  • 3/4 έως 1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 8 μεγάλες γλυκοπατάτες

Εκτέλεση:
  1. Πασπαλίζουμε ολόκληρο το κρέας με το σκόρδο και το τσίλι σε σκόνη. Ρίχνουμε λίγο κόκα κόλα στην γλάστρα και προσθέτουμε το χοιρινό. Προσθέτουμε αρκετή κόκα κόλα για να καλύψουμε το κρέας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 ώρες.
  2. Ενώ το κρέας μαγειρεύεται, ψήνουμε τις γλυκοπατάτες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τρίβουμε τις πατάτες κάτω από το νερό και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γλυκοπατάτες είναι πλήρως ψημένες, όταν τις πιέζουμε ελαφρά και είναι μαλακές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα και πετάμε σχεδόν όλο το μείγμα της κόκας κόλας. Κρατάμε μόνο ένα κουτάλι της σούπας ή δύο από το ζουμί για να κρατήσουμε λίγο υγρό το κρέας.
  5. Τοποθετούμε το κρέας πίσω στην γάστρα και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας δύο μεγάλα πιρούνια κόβουμε το κρέας. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το κρέας μέσα στην γάστρα σε χαμηλή θερμοκρασία για να το κρατήσουμε ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.
  6. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, κόβουμε μία σχισμή στη γλυκοπατάτα, κατά μήκος. Πιάνουμε την πατάτα από τις δύο άκρες και πιέζουμε μαζί για να ανοίξουμε τη γλυκοπατάτα προς τα επάνω. Γεμίζουμε κάθε γλυκοπατάτα με μια γενναιόδωρη ποσότητα χοιρινού και περιχύνουμε από πάνω με σάλτσα μπάρμπεκιου. Σερβίρουμε αμέσως!







.marymarycook.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου