Υλικά
για τη γέμιση- 5 κουταλιές της σούπας φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές
- 3 κ. γλυκού μπούκοβο
- Αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
- άνηθο, μαϊντανό
- 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο νερό
- 500 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη
αντί για ζύμη μπορείς να χρησιμοποιήσεις αραβικές πίτες αλλά θα ψήσεις λιγότερο στο φούρνο.
Εκτέλεση
για τη ζύμηΣε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης.
Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς ανοιχτή για περίπου 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.
newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου