Μαριναρισμένο κουνουπίδι με ελιές και κρεμμυδάκι

Υλικά για 2 άτομα

Υλικά

-250 γρ. κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
-20 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
-1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1/4 φλιτζανιού κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 πρέζα ρίγανη
-1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
-αλάτι

Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο μείγμα το μπούκοβο και το αφήνουμε να μαλακώσει. Κόβουμε το κουνουπίδι σε λεπτές φέτες κατά μήκος έτσι ώστε να περιλαμβάνουν και κομμάτι από το κοτσάνι. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ώρα τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου


.womenonly. 
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου