Η πίτσα η σπιτική είναι για μερακλήδες, η συγκεκριμένη πίτσα είναι βασισμένη στην γνωστή Ιταλική συνταγή και είναι ελαφριά και με φρέσκια γεύση γιατί την συνοδεύει η δροσιά και η πιπεράτη γεύση της ρόκας.

Υλικά για την ζύμη  

Για μεγάλο ταψί φούρνου
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αρχίζουμε να πλάθουμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας.
Σκοπός είναι να έχουμε μία ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι.
Για την σάλτσα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για πάνω στην πίτσα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτά τετράγωνα)
  • 250 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή μανιτάρια σε κονσέρβα)
  • 5 φέτες καπνιστό τυρί ή 5 φέτες καπνιστό χοιρινό ή γαλοπούλα ή μπέικον
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά τη σούπας ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο Αλάτι (ανάλογα αν βάλετε μπέικον ή άλλο αλμυρό αλλαντικό δεν θα χρειαστεί)
  • Μισό ματσάκι ρόκα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την σάλτσα μας , σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας (5-10 λεπτά)
Στρώνουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα ή το έχουμε περάσει με λίγο λάδι, προσέχουμε να την στρώσουμε με το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πατώντας με τα χέρια και απλώνουμε το ζυμάρι.
Στην συνέχεια στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και από πάνω βάζουμε το τυρί και τα αλλαντικά (ή το καπνιστό τυρί) , τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
Ψήνουμε την πίτσα μας σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα φύλλα ρόκας και φύλλα φρέσκου βασιλικού

http://newpost.gr