Υλικά
- 1 ουρά μοσχαρίσια [~2 κιλά]
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 4-5 κλωνάρια σέλινο κομμένο σε κομμάτια
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 1 ποτ. κόκκινο κρασί
- 1,5 lt ζωμό βοδινού
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι πιπερι κοκκινο κενελα σε ξυλακι γαρυφαλο μπαχαρι
- 500γρ κριθαρακι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το καρότο , το σέλινο και το κρεμμύδι. Αφού μαραθούν τοποθετούμε το κρέας και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα και το ζωμο και αφήνουμε να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά και σκεπάζοντάς το.Μολις μαλακωσει το κρεας το ριχνουμε σε ενα ταψι και μετραμε τα υγρα και προσθετουμε νερο μεχρι να εχουμε 1,5 λιτρο υγρο ,ριχνουμε τα μπαχαρικα και το κριθαρακι και βαζουμε στο φουρνο στους 200 μεχρι να χυλωσει το κριθαρακι προσεχοντας μην κολησει η λασπωσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου