Γαρίδες σαγανάκι..σβήνουμε με το ούζο.

Συστατικά:
1½ κιλό γαρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρασιού ούζο
½ κιλό φέτα πικάντικη
αλάτι, πιπέρι
1 καυτερή πιπερίτσα
ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και τις σουρώνουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες και αφού σοταριστούν, σβήνουμε με το ούζο.

Μόλις εξατμιστεί το ούζο ρίχνουμε τις ντομάτες (τριμμένες), την πιπερίτσα και το πελτέ.

Συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες σε ταψί ή πυρέξ, πασπαλίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη φέτα τρίβοντας την με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια, σκεπάζουμε με τη σάλτσα και αφήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 10 λεπτά να γκραντιναριστεί η φέτα.

Σημ.: Αν θέλετε μπορείτε να καθαρίσετε τις γαρίδες, εμείς τις προτιμούμε ολόκληρες για απολαυστικό καθάρισμα αργότερα μέσα από τη σάλτσα!!

Καλή Επιτυχία!!

 Από: Ελένη Στεφάνου
www.fooddaily.gr 
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου