Μακαρόνια με σάλτσα πέστο, κοτόπουλο και ντοματίνια...

Αν σας αρέσει ο βασιλικός με αυτήν την μακαρονάδα μπορείτε να τον απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο. Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μεσογειακές γεύσεις και αρώματα. Τα ψητά ντοματίνια δίνουν χρώμα στο πιάτο ενώ είναι πολύ πιο νόστιμα ψητά παρά από το να τα βάζαμε έτσι μέσα στην σάλτσα. Αυτό που μου αρέσει στην πέστο βασιλικού είναι το κουκουνάρι που δίνει ξεχωριστή γεύση στην σάλτσα.
Ένα λαχταριστό πιάτο με υπέροχα αρώματα και γεύσεις.
Μακαρόνια με σάλτσα πέστο, κοτόπουλο και ντοματίνια. Απολαυστικά…

Υλικά

  • 450γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, ψημένο
  • 400γρ. μακαρόνια
  • 400γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • κόκκινο πιπέρι, για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/4 φλιτζανιού από το νερό τους.
Ανακατεύουμε τα ντοματίνια με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψεκάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής και απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ενιαίο στρώμα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε μαζί τον βασιλικό, το σκόρδο και το κουκουνάρι μέχρι να γίνει το μείγμα πολτός. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, σιγά-σιγά ρίχνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια αργή ροή. Χτυπάμε μέχρι να λεπτοαλεσθούν και αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι (περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού από το καθένα) και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με την σάλτσα πέστο και μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών, αν χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και προαιρετικά με νιφάδες από κόκκινο πιπέρι.






newpost.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου