Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό πατάτες
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 αυγά
- αλατοπίπερο
- 1 φλ.φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλ.αλεύρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά και σουρώνουμε. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε όπως όταν κάνουμε πουρέ.Προσθέτουμε στον πουρέ τις γαρίδες, ένα αυγό, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πλάθουμε τις κροκέτες και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε το άλλο αυγό με 2-3 κουταλιές νερό. Βουτάμε τα κροκετάκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου