Υλικά
- 2 αρνίσια μπούτια, περίπου 2 κιλά συνολικά με το κόκαλο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 80 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης ή άλλο σκληρό τυρί από πρόβειο γάλα
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα μπούτια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Για να χωρέσουν στην κατσαρόλα πείτε στο χασάπη να τα σπάσει σε 2-3 μεριές, χωρίς όμως να χωρίσει τα κομμάτια.Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπήστε τα σε πολλά μέρη και γεμίστε εναλλάξ με φλοίδες σκόρδο και κομμάτια τυρί. Αλατοπιπερώστε καλά και τσιγαρίστε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας για 1-1,5 ώρα έως ότου ψηθεί και μαλακώσει.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα του.
newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου