Κλαφουτί με βανίλιες... Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Υλικά

Για 2-4 άτομα

βούτυρο όσο θέλετε
1 1/2 κιλό βανίλιες κομμένες στη μέση χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
πρέζα αλάτi


Εκτέλεση

Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τις πλημένες βανίλιες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ' τις βανίλιες και ανακινούμε λίγο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα "πέσει" τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

 

 

sidagi.gr 

Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου