Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με απαλή και γλυκιά γεύση..ΒΙΝΤΕΟ.


Φτιάξτε με απλά υλικά κέικ χωρίς αλεύρι με απαλή και γλυκιά γεύση για το πρωινό σας

Υλικά :

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
6 αυγά

Εκτέλεση :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί Κελσίου. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό , το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ.

Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα , 1 κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ  το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Σιγά- σιγά προσθέστε ένα - ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς  για 45 λεπτά . Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.




sidagi.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου