Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με απαλή και γλυκιά γεύση..ΒΙΝΤΕΟ. Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015 ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ Edit Φτιάξτε με απλά υλικά κέικ χωρίς αλεύρι με απαλή και γλυκιά γεύση για το πρωινό σαςΥλικά :Για 4-6 άτομα1/2 φλιτζάνι νερό1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο6 αυγάΕκτέλεση :Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί Κελσίου. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό , το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ.Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα , 1 κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Σιγά- σιγά προσθέστε ένα - ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς για 45 λεπτά . Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε. sidagi.gr Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Plus About Στα Μανταλάκια This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel. RELATED POSTS
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου