Μια συνταγή για λικέρ με μπαχαρικά από την Ιθάκη και το νέο blog Chef Telemachus.
½ κιλό ζάχαρη καστανή
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Φλούδες από ένα λεμόνι
1 κουτ. κάρδαμο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού λεβάντα
2 ξυλάκια κανέλας
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλα
Στη συνέχεια το σουρώνουμε με μία γάζα, το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Υλικά
¾ κιλού κονιάκ η τσίπουρο½ κιλό ζάχαρη καστανή
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Φλούδες από ένα λεμόνι
1 κουτ. κάρδαμο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού λεβάντα
2 ξυλάκια κανέλας
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα το χυμό, τα μπαχαρικά και τα βράζουμε για 7 με 8 λεπτά. Μόλις κρυώσει αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Το ανακινούμε 2 - 3 φορές και το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. Το ανακινούμε περιστασιακά.Στη συνέχεια το σουρώνουμε με μία γάζα, το μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου