Χωρίς πολλές διαδικασίες έχετε ένα ζουμερό και τρυφερό κρέας.
Το δενδρολίβανο ταιριάζει πολύ σε πολλά κρέατα και ιδιαίτερα στο
χοιρινό ενώ το σκόρδο θα σας σπάσει την μύτη και θα προσθέσει πολλά συν
στην γεύση.
Χοιρινό με σκόρδο και δενδρολίβανο. Νόστιμο και απλό!
Ομοιόμορφα απλώνουμε το μείγμα πάνω από το χοιρινό και βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 220°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να αρχίζουν να τρέχουν τα ζουμιά του κρέατος και η εσωτερική θερμοκρασία φθάσει τους 70°C.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 10 λεπτά πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
newpost.gr
Χοιρινό με σκόρδο και δενδρολίβανο. Νόστιμο και απλό!
Υλικά
- 1 κιλό από χοιρινή κόντρα χωρίς κόκκαλο
- 4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι.Ομοιόμορφα απλώνουμε το μείγμα πάνω από το χοιρινό και βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 220°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να αρχίζουν να τρέχουν τα ζουμιά του κρέατος και η εσωτερική θερμοκρασία φθάσει τους 70°C.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 10 λεπτά πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου