Σπανακόπιτα με κεφαλότυρι, φέτα και μυρωδικά

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα με κεφαλότυρι, φέτα και μυρωδικά, μια ξεχωριστή πίτα που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Είναι πολύ χορταστική και μυρωδάτη, αφού περιλαμβάνει μυρωδικά που δίνουν ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 700 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1,5 κούπα φέτα θρυμματισμένη
  • Μισή κούπα κεφαλοτύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 8 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 20 φύλλα κρούστας για πίτα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, τον δυόσμο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα που έχουμε επίσης αλείψει με βούτυρο. Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Η σπανακόπιτα με κεφαλοτύρι είναι έτοιμη
Tip
Αντί για κεφαλοτύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παρμεζάνα σε ίδια ποσότητα



Πηγή: nostimada
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου