Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε σχήμα μακρόστενο, όπως τα σουτζουκάκια.

Υλικά

  •  2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • αλεύρι
  • 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό βόειο κιμά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε σχήμα μακρόστενο, όπως τα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό, το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.