Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ .. Κερκυραϊκό Σοφρίτο..

Υλικά

για 6 – 8 άτομα
  • 2 κιλά μοσχάρι κιλότο
  • 1 κούπα λάδι
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί ή ξύδι
  • 2 ματσάκια  μαϊντανό
  • Αλεύρι
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μέτριες  φέτες, το πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
Αναμειγνύουμε  το  αλεύρι με το αλάτι  και πιπέρι και  αλευρώνουμε πολύ καλά τις φέτες μοσχαριού. Τις τηγανίζουμε όσο να ροδίσουν και τις μεταφέρουμε σε πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα.
Όταν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα προσθέτουμε στο τηγάνι  (αφού καθαρίσουμε από τυχόν υπολείμματα αλευριού) το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό ανακατεύουμε για λίγο να σοταρισθεί και σβήνουμε με το κρασί ή το ξύδι.
Ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι στην κατσαρόλα, την ανακινούμε προσεκτικά να απλωθεί το μείγμα παντού, προσθέτουμε περίπου 1 ½  φλιτζάνι  ζεστό νερό (ή περισσότερο) ώστε να είναι στο ύψος του κρέατος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειασθεί θα προσθέσουμε λίγο νερό
Όταν το σερβίρουμε ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Tip: Για να μην κολλήσει το φαγητό  επειδή έχουμε αλευρώσει το κρέας, κατά διαστήματα στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακινούμε περιμετρικά με προσοχή την κατσαρόλα. Εάν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να στρώσετε στην κατσαρόλα κλωναράκια από το μαϊντανό και στη συνέχεια να «στρώσετε» το κρέας.






newpost.
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου