Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... Σπιτίσιος γύρος κοτόπουλου...μμμμ...


Υλικά

  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο απο μπούτι (αν θέλετε να το κρατήσετε εντελώς άπαχο χρησιμοποιείστε φιλέτο απο στήθος, προτιμώ το μπούτι γιατί γίνεται πιο νόστιμο και δεν στεγνώνει) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μουστάρδα σε σκόνη (μπορεί να αντικατασταθεί με 1 κουταλάκι έτοιμη μουστάρδα κατά προτίμηση ντιζόν)
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1/2 κρεμμύδι σε φέτες
  • Χυμός από μισό μέτριο λεμόνι
  • Πίτες για το σερβίρισμα
  • Ντοματούλες σε φέτες, κρεμμύδια σε φέτες, μαϊντανός  για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αφού κόψουμε τo κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.  Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να στραγγίσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα μπαχαρικά μας. Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, την ρίγανη, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το κρεμμύδι και τον χυμό από 1/2 λεμόνι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά  να αλειφθεί καλά το κοτόπουλο από όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά έως 2 ώρες.
Όταν είμαστε έτοιμοι για μαγείρεμα βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, δεν βγάζουμε τίποτα. ανακατεύουμε σταδιακά και μόλις αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο δυναμώνουμε την φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κάνει λίγο κρούστα η κάτω πλευρά και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά ώσπου το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας που και που, σβήνουμε την εστία και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Ζεσταίνουμε πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, και φτιάχνουμε τα τυλιχτά μας σύμφωνα με το γούστο μας. Προτιμώ το δικό μου σχετικά απλό με ντομάτα και κρεμμύδι αλλά το μπομπουνίζω λιγάκι στο καυτερό. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια σως με 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι και 1/3 κουταλάκι ζάχαρη.





newpost.

Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου