Μπουτάκια κοτόπουλου με πιπεριές και φρέσκια ντοματούλα...μμμμμ...Μοναδικής γεύσης

Μοναδικής γεύσης καλοκαιρινό φαγητό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

  • 6-8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
  • 6 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα μπουτάκια για 7΄-8΄. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και σοτάρετε για άλλα 2΄. Σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε λίγο το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτετε τις ντομάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 40΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Εν τω μεταξύ πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε στη σχάρα του φούρνου. Ψήνετε σε δυνατό γκριλ ή στους 200°C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Όπως είναι ζεστές τις βάζετε σε μπολ και τις σκεπάζετε. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο κοτόπουλο 10΄ πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.





newpost.
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου