Κοτόπουλο με πιπεριές (Pollo con pimientos) ..σκετο η με τακος η τορτιγιες..

Συστατικά:
3 φιλέτα κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Μερίδες: 4-6
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις μαλακώσουμε οι πιπεριές ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κύβους.

Μόλις σοταριστεί και αυτό σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και πάπρικα.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο ζεστό νεράκι και αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την μουστάρδα και αφαιρούμε από τη φωτιά.


Για να συναρμολογήσουμε τα τάκος ή τις τορτίγιες προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κοτόπουλο, λίγη σαλάτα*, λίγο μαρούλι, λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο και 1 κουταλιά γιαούρτι ή τυροσαλάτα με πιπεριές.

* Σαλάτα για τάκος ή τορτίγιες
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι ξερό ή 2-3 φρέσκα
½ ματσάκι μαϊντανό
λίγο λάδι
αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τάκος ή τορτίγιες





 Από: Ελένη Στεφάνου

fooddaily.gr 
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου