Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... Μυρωδάτο σουφλέ λαχανικών

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια, καρότα, μελιτζάνες)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο 
  • 250 γραμμάρια φέτα 
  • 250 γραμμ. ανθότυρο 
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, 
  • Άνηθο, μαϊντανό 
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα(ή τα άλλα λαχανικά). Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 45΄, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.





newpost.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου