Νόστιμο, εύκολο,
γρήγορο φαγητάκι. Ξεκινάς από την κατσαρόλα και καταλίγεις σε ταψάκι στο
φούρνο για το τελείωμα και για να γκρατιναριστεί η κεφαλογραβιέρα. Στο τέλος το χοντροκομμένο πιπέρι από πάνω είναι ότι πρέπει.
Στο τηγανάκι με λίγο λάδι,αλάτι και πιπέρι τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά την τριμμένη ντομάτα για να νοστημίσει
Στη συνέχεια μεταφέρετε στο ταψί το σουρωμένο κριθαράκι , την ντομάτα και το μισό καυτό νερό (το υπόλοιπο αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο)ψήνετε για 20-30’ στους 180ο– 200οC. Πέντε λεπτά πριν ξεφουρνίσετε ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και κατόπιν σκεπάζετε με την τριμμένη κεφαλιγραβιέρα για να γκρατιναριστεί. Το ξεφουρνίζετε, αφήνετε 5-10 λεπτά να τραβίξει. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με χοντοτριμμένο πιπέρι
πηγη..newpost.gr
Υλικά
- 1/2 πακέτο κριθαράκι
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 2-3 φλυτζάνια καυτό νερό
- 1 μεγάλη ώριμη χοντοτριμμένη ντομάτα
- Αλάτι, πιπέρι
- Κεφαλογραβιέρα τριμμένη(όση θες)
Εκτέλεση
Περνάτε το κριθαράκι από το τηγάνι με ελάχιστο λάδι για να το καβουρδίσετε. Βάζετε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει λίγο.Στο τηγανάκι με λίγο λάδι,αλάτι και πιπέρι τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά την τριμμένη ντομάτα για να νοστημίσει
Στη συνέχεια μεταφέρετε στο ταψί το σουρωμένο κριθαράκι , την ντομάτα και το μισό καυτό νερό (το υπόλοιπο αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο)ψήνετε για 20-30’ στους 180ο– 200οC. Πέντε λεπτά πριν ξεφουρνίσετε ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και κατόπιν σκεπάζετε με την τριμμένη κεφαλιγραβιέρα για να γκρατιναριστεί. Το ξεφουρνίζετε, αφήνετε 5-10 λεπτά να τραβίξει. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με χοντοτριμμένο πιπέρι
πηγη..newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου