Σιτσιλιάνικη ψαρόσουπα, άλλη γεύση!!!...

Έχω να σας προτείνω έναν διαφορετικό και πανεύκολο τρόπο για να φτιάξετε μία ψαρόσουπα που να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Η συνταγή είναι από την Σικελία (που κάτι ξέρουνε από ψαρικά). Δεν θυμίζει σε τίποτα την κλασσική ψαρόσουπα που όλοι ξέρουμε γιατί είναι πολύ πλούσια σε υλικά και πραγματικά πεντανόστιμη!
Μία πανεύκολη συνταγή για ψαρόσουπα από την Σικελία με αγάπη…

Υλικά

  • 500γρ. ψάρια (όπως συναγρίδα, πεσκανδρίτσα, σφυρίδα), κομμένο σε κύβους
  • 300γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 250 γρ. κολοκύθι ή κολοκύθα τριμμένη
  • 300ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500ml ζωμό θαλασσινών ή λαχανικών
  • 2 κονσέρβες 400γρ. με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σέλινα, ψιλοκομμένα
  • ½ μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο (αν σου αρέσει το άρωμά του)
  • 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το φινόκιο(αν θες), το σκόρδο και το τσίλι, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ζωμό θαλασσινών(ή λαχανικών), λευκό ξηρό κρασί και ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα(ή κολοκύθι) και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι και τις γαρίδες στη συνέχεια σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



newpost.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου