Ρεβίθια με μακαρονάκι και παστό χοιρινό

Υλικά

  • ρεβίθια: 350 γρ.
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμύδι: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
  • παστό χοιρινό ή μπέικον: 150 γρ., κομμένο σε κυβάκια
  • μακαρονάκι κοφτό: 150 γρ.
  • σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
  • λεμονί: 1/2, ο χυμός του
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • σόδα: λίγη

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα ρεβίθια σε νερό στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα. Την επομένη τα πλένετε πολύ καλά, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε με πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες. Τα βράζετε 20΄ σε καθαρό νερό. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 5΄ το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτετε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα ρεβίθια και βράζετε σε χαμηλή φωτιά 45΄.
  2. Κατόπιν προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι και αλατοπίπερο. Βράζετε το φαγητό 10΄ ακόμη (αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο νερό επιπλέον) μέχρι να μαλακώσει και το κοφτό μακαρονάκι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε ελαφρά το παστό χοιρινό ή το μπέικον. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και τα ζυμαρικά μαζί με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
     
     
     
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου