Υλικά

  • 350 γρ. προσούτο κομμένο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 πακέτο πένες
  • 5 αυγά
  • 6 γρ. κόκκους πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το προσούτο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και το προσθέτουμε στις πένες. Ρίχνουμε το προσούτο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά
Η καρμπονάρα φούρνου με πένες είναι έτοιμη
Tips
Μπορείς να βάλεις μπέικον ή κοτόπουλο
Μπορείς να βάλεις 2 αυγά και να τα χτυπήσεις με λίγη κρέμα γάλακτος.