Η συντάκτρια Lindsay ξεκινάει γράφοντας, αυτή την σαλάτα πρέπει να
την φάτε τώρα! Και εγώ την θέλω αυτή ακριβώς την στιγμή! Ανεξαρτήτου
ώρας και διάθεσης, μόνο απο την εμφάνιση της, ξέρω ότι θα ικανοποιήσει
τον ουρανίσκο μου.
Δοκίμασε μια παρόμοια στο εστιατόριο California Pizza Kitchen και αποφάσισε να δημιουργήσει μια απλοποιημένη εκδοχή της.
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κιλό γαρίδες, χωρίς την ουρά
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1 ½ φλιτζάνι φέτες αβοκάντο (2 μικρά)
1 αγγούρι
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι ή λάχανο
φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο για επικάλυψη
φιστίκια για επικάλυψη
Για την σάλτσα:
Ένα κομμάτι 4 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ (ή και περισσότερο)
2 κουταλιές της σούπας νέκταρ αγάβης (εγώ το βρήκα εδώ)
1½ κουταλιά της σούπας λευκή πάστα miso
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με τη σκόνη τσίλι και το πιπέρι καγιέν. Σοτάρετε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να εξαφανιστεί η διαφάνεια της γαρίδας και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
2. Κόψτε τα αβοκάντο και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σπανάκι ή το λάχανο. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ, μαζί με τις γαρίδες.
3. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουν μια απαλή υφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε βάση των προτιμήσεων σας. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από στη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρουμε την κορυφή με το φρέσκο κόλιαντρο και τα φυστίκια.
: pinchofyum.com
Δοκίμασε μια παρόμοια στο εστιατόριο California Pizza Kitchen και αποφάσισε να δημιουργήσει μια απλοποιημένη εκδοχή της.
Υλικά για 4 άτομα
Για τη σαλάτα:1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κιλό γαρίδες, χωρίς την ουρά
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1 ½ φλιτζάνι φέτες αβοκάντο (2 μικρά)
1 αγγούρι
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι ή λάχανο
φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο για επικάλυψη
φιστίκια για επικάλυψη
Για την σάλτσα:
Ένα κομμάτι 4 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ (ή και περισσότερο)
2 κουταλιές της σούπας νέκταρ αγάβης (εγώ το βρήκα εδώ)
1½ κουταλιά της σούπας λευκή πάστα miso
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με τη σκόνη τσίλι και το πιπέρι καγιέν. Σοτάρετε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να εξαφανιστεί η διαφάνεια της γαρίδας και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
2. Κόψτε τα αβοκάντο και το αγγούρι σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σπανάκι ή το λάχανο. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ, μαζί με τις γαρίδες.
3. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουν μια απαλή υφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε βάση των προτιμήσεων σας. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από στη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρουμε την κορυφή με το φρέσκο κόλιαντρο και τα φυστίκια.
: pinchofyum.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου