Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος ψησίματος του χοιρινού. Είναι ένα κλασσικό φαγητό που θυμίζει Κυριακή μεσημέρι και μαμά. Μπορείτε να βάλετε μέσα στο κρέας και λίγες σκελίδες σκόρδου αν θέλετε.

Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινό (ωμοπλάτη κατά προτίμηση)
  • 4 κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαντζουράνα
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι, μαντζουράνα και πάπρικα. Το αφήνουμε στην άκρη, για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα κατά προτίμηση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε το κρέας μέσα και το βάζουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα προσθέτουμε στο ταψί με το κρέας στην 1 ώρα και 20 λεπτά του ψησίματος. Σερβίρεται εξαιρετικά με λάχανο τουρσί και πατάτες βραστές!