Υλικά

  • 500 γρ. πέννες
  • 200 γρ. ketchup
  • 6 κ. γ. βασιλικό ή έτοιμο pesto βασιλικού
  • 130 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 130 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράσε τις πένες (ή ότι άλλο κοντό ζυμαρικό έχεις στο ντουλάπι, δεν θα χαλάσουμε κιόλας τις καρδιές μας), σούρωσέ τες και ρίξ’ τες σε ένα μπολ.
Στο εν λόγω μπολ ρίξε το πέστο, το κέτσαπ, την τριμμένη γραβιέρα και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, και ανακάτεψε καλά χωρίς να αλατοπιπερώσεις, το κέτσαπ και το πέστο θα κάνουν όλη τη δουλειά.
Βάλε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήσε τις πέννες με βασιλικό, τομάτα και κρούστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C –ή, αν άλλαξες γνώμη, ρίξε τις πέννες από το μπολ σε ένα τάπερ, βάλ’ τες στο ψυγείο και τις ψήνεις όποτε θέλεις…