Συστατικά συνταγης
√ | Ποσ. | Υλικά συνταγης |
---|---|---|
250 | γραμμάρια φουντούκια (καθαρισμένα) | |
100 | γραμμάρια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας) | |
3 | βανίλιες | |
1 | κουτ. ελαιολαδο | |
2 | κουτ. μέλι |
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
Αυτή
η συνταγή σας επιτρέπει να κατασκευάσετε μια πραλίνα φουντουκιού πολύ
καλύτερη ποιοτικά από εκείνες του εμπορίου, όπως η Nutella και η
Merenda, εφόσον η πραλίνα αυτή περιέχει στην πλειοψηφία φουντούκι και
όχι ζάχαρη, τακτική που χρησιμοποιείται στο εμπόριο (φουντούκι σε
ποσοστό μόνο 13% λόγω ακρίβειας) για να μειωθεί το κόστος του προίόντος.
Επιπλέον αυτή η «φουντουκόπαστα» είναι νηστίσιμη
- Βάζουμε τα 250γρ φουντούκια στο φούρνο στους 200 ή 180 βαθμούς μέχρι να αρχίζουν να μυρίζουν και να σκουρύνουν ελαφρώς
- Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε μπεν μαρί
- Όταν τελειώσει το ψήσιμό των φουντουκιών τα βάζουμε σε μια μηχανή που αλέθει τα τρόφιμα και τα μετατρέπουμε σε μια ομοιόμορφη και εύρεστη πάστα.
- Αυτό θα μας πάρει περίπου 3-5 λεπτά ανάλογα με την δύναμη της μηχανής.
- Τοποθετούμε σε ένα δοχείο τα αλεσμένα φουντούκια, την σοκολάτα μας, τις βανίλιες, το ελαιόλαδο και τα 2 κουτάλια μέλι και ανακατεύουμε Η πραλίνα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου