2 ΣΥΝΤΑΓΕΣ....ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ Ή ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑ !!!!! ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑ


Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
250γραμμάρια φουντούκια (καθαρισμένα)
100γραμμάρια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας)
3βανίλιες
1κουτ. ελαιολαδο
2κουτ. μέλι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να κατασκευάσετε μια πραλίνα φουντουκιού πολύ καλύτερη ποιοτικά από εκείνες του εμπορίου, όπως η Nutella και η Merenda, εφόσον η πραλίνα αυτή περιέχει στην πλειοψηφία φουντούκι και όχι ζάχαρη, τακτική που χρησιμοποιείται στο εμπόριο (φουντούκι σε ποσοστό μόνο 13% λόγω ακρίβειας) για να μειωθεί το κόστος του προίόντος. Επιπλέον αυτή η «φουντουκόπαστα» είναι νηστίσιμη
  1. Βάζουμε τα 250γρ φουντούκια στο φούρνο στους 200 ή 180 βαθμούς μέχρι να αρχίζουν να μυρίζουν και να σκουρύνουν ελαφρώς
  2. Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε μπεν μαρί
  3. Όταν τελειώσει το ψήσιμό των φουντουκιών τα βάζουμε σε μια μηχανή που αλέθει τα τρόφιμα και τα μετατρέπουμε σε μια ομοιόμορφη και εύρεστη πάστα.
  4. Αυτό θα μας πάρει περίπου 3-5 λεπτά ανάλογα με την δύναμη της μηχανής.
  5. Τοποθετούμε σε ένα δοχείο τα αλεσμένα φουντούκια, την σοκολάτα μας, τις βανίλιες, το ελαιόλαδο και τα 2 κουτάλια μέλι και ανακατεύουμε Η πραλίνα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη.




ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΑΣΤΑ

     Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν και τις εξαφανίζουν στο πι και φι.Μετά γλυκαίνουν οι καρδιές και σπάνε κάτι χαμόγελα πασαλιμένα με σοκολάτα και τα ματάκια τους σου λένε:" είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου "και εσύ λιώνεις σαν την κουβερτούρα στο μπεν μαρί.Αλλά αυτό κρατάει τόσο λίγο, όταν απομακρυνθούν από την κουζίνα και  την αντικρίσεις κοκκινίζεις σαν αστακός και χτυπιέσαι σαν το χταπόδι στα βράχια.Άσε οι σκέψεις που σου ανεβαίνουν στο  στόμα :"δούλα με καταντήσατε..." αλλά τις καταπίνεις για να μη χαλάσεις την πρώτη εικόνα.
   Σήμερα όμως κάνω κρέπες για να χλαρώσω από την ένταση που νιώθω μεταξύ σχολείου,ωδείου και φροντιστηρίου,τα δρομολόγια με το αυτοκίνητο πάνω ,κάτω,με παιδιά ,χωρίς παιδιά....Και ο λόγος που το μοιράζομαι μαζί σας είναι ότι επιχείρησα να φτιάξω δική μου μερέντα που έγινε πολύ νόστιμη,γι΄αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι....ή αν δε βαριέστε περάστε από την πόρτα μου να μου κάνετε παρέα .Έχουμε λοιπόν και λέμε για τις κρέπες χρειαζόμαστε
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο κονιάκ η λικέρ προαιρετικά
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε με κουτάλα την ποσότητα που χρειάζεται για να γεμίσει ο πάτος .Γυρίζουμε και ψήνουμε  από την άλλη ,θέλει λίγο προσοχή να μη μας χαλάσει.Πάμε να κάνουμε τη μερέντα .Εγώ την έκανα πρώτα για να προλάβει να σταθεί λίγο στο ψυγείο.
1 ζαχαρούχο γάλα
130 gr κουβερτούρα
150gr βούτυρο
4  κουταλιές της  σούπας κακάο
250 gr τριμμένα φουντούκια
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και αλείφουμε την κρέπα.Ή τη διπλώσουμε  στα δύο ή την τυλίξουμε την ίδια γεύση έχει.



Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου