Σπαγετάδα φουρνιστή με κοτόπουλο...μμμμμμ..

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο. 6
  • 2 στήθη κοτόπουλου ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο 
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά τύπου Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού κέτσαπ
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, τα βγάζετε τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Εν' τω μεταξύ σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ελαφρώς αλατισμένα, μέχρι να “μαραθούν” και μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε την κέτσαπ με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ρίχνετε το ψημένο, τεμαχισμένο κοτόπουλο, το μείγμα κρεμμυδιού, πιπεριάς, τα μυρωδικά, τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα ένα πυρίμαχο σκεύος με τα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.






newpost.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου