Συνοδεύουμε με μια πατατοσαλάτα με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.
Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι. Φωτο Σ. Παπανικολάου
newpost.gr
       
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
 - 60 ml ελαιόλαδο
 - 50 ml λευκό ξηρό κρασί
 - 50 ml λευκό γλυκό κρασό
 - 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
 - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
 - 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
 - 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Εκτέλεση
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση, σκορπίζουμε την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ξηρό και το γλυκό κρασί.Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι. Φωτο Σ. Παπανικολάου
newpost.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου