Πεσκανδρίτσα, αστακός : 1-0......Πεσκανδρίτσα κοκκινιστή με μακαρόνια

Από: Δημήτρης Π.
Συστατικά:
Φιλέτο πεσκανδρίτσας από ουρά (1-1,5kg)
2-3 Ντομάτες φρέσκιες
1 Κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Μπαχαρικά (κατά το δοκούν)
Μακαρόνια  (ή λαζάνια)
Μερίδες: -
Εκτέλεση:
Καθάρισε το ψάρι από πέτσες και το μεσαίο κόκκαλο και κόψ’το μικρά τετράγωνα κομμάτια (σαν να δούλευες με φιλέτο κοτόπουλου). Κάνε την προετοιμασία σου με τα λαχανικά να τα έχεις εύκαιρα όταν έρθει η ώρα τους. Ντομάτες φρέσκες τριμμένες κατά προτίμηση βιολογικές (check http://www.biokremmydas.pastebin.gr/ )δύο ή τρεις ανάλογα το μέγεθος. Τρίψε και το κρεμμύδι σου και κράτα και μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη ίσα για το άρωμα (να μπορείς να την αφαιρέσεις μετά).

Ξεκίνα κατσαρόλα. Μεγάλη κατσαρόλα και δυνατή φωτιά. Ελαιόλαδο (μην το λυπηθείς, αυτό θα είναι η σάλτσα σου). Άστο να κάψει και ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πολύ ελαφρύ σωτάρισμα, δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε. Ρίξε και το ψάρι σε μεγάλους κύβους. Το ψάρι θα βγάλει πολλά υγρά, μην περιμένεις να μείνει με το λάδι του, δεν είναι μοσχάρι. Μόλις ασπρίσει και σχηματιστεί η σάρκα του, αφαίρεσε το σκόρδο και ρίξε την ντομάτα, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό (τα υλικά είναι τα κλασσικά της κόκκινης σάλτσας). Εκφράσου ελεύθερα και παίξε με τα μυρωδικά, σκέψου ότι φτιάχνεις μια λεπτή θαλασσινή γεύση εφάμιλη του αστακού και οραματίσου το τελικό αποτέλεσμα.

Κλείσε το καπάκι και μην σε προβληματίζει που μοιάζει με σούπα. Χαμήλωσε τη φωτιά στα 3/5. Δεκαπέντε λεπτά είναι αρκετά για την ντομάτα. Άνοιξε καπάκι, ανακάτεψε και δοκίμασε. Διόρθωσε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο αν θες. Δώστου άλλα 5 λεπτά με ανοιχτό καπάκι και τράβα το από τη φωτιά. Και πάλι, μην σε προβληματίζουν παραπανήσια υγρα. Μακαρόνια έρχονται:)

Βράσε τα μακαρόνια σου λίγο λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Αν λέει 12-14 λεπτά, βράστα 11. Σούρωσέ τα. Στην κατσαρόλα των μακαρονιών ρίξε τη μισή και παραπάνω σάλτσα χωρίς το ψάρι. Επέστρεψε τα μακαρόνια και ανακάτεψε. Ρίξε και την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω μαζί με το ψάρι. Ανακάτεψε προσεκτικά μην τα διαλύσεις.

Άστο να κάτσει 5-10 λεπτά με κλειστό καπάκι να κάνουν και τα μακαρόνια τη δουλειά τους με τα υγρά της σάλτσας. Σέρβιρε. Σέρβιρε τον εαυτό σου τελευταίο (σαν καλός οικοδεσπότης) – Τα καλά είναι από κάτω!

Πεσκανδρίτσα, αστακός : 1-0
Καλή όρεξη!

PS - Δεν προλάβαμε να τα φωτογραφίσουμε σερβιρισμένα (επιφυλάσσομαι)



fooddaily.gr
Share on Google Plus

About Στα Μανταλάκια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα για ένα λατρεμένο ψάρι. Θα άλλαζα λίγο τη διαδικασία γιατί θεωρώ ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να βράσει και να γλυκάνει η ντομάτα είναι πολύς για το ψάρι, που είναι και κομμένο μικρά κομμάτια, και θα γίνει λάστιχο.Εγώ θα το έβγαζα από την κατσαρόλα μετά το σωτάρισμα και θα το έβαζα ξανά τα τελευταία πέντε λεπτά. Τον επόμενο χειμώνα, πρώτα ο Θεός, που θα είναι πάλι η εποχή της, θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή