Συστατικά:
450γρ. φασόλια μικρά λευκά
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 φέτες μπέικον
½ κούπα bbq sauce
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
¼ κούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας worchestire sauce
2 κούπες μαύρη μπίρα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 φέτες μπέικον
½ κούπα bbq sauce
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
¼ κούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας worchestire sauce
2 κούπες μαύρη μπίρα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζουν 3 δάχτυλα πάνω από αυτά.
Προσθέτουμε και τη μισή μπίρα και τα βράζουμε σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Ελέγχουμε κάθε τόσο μήπως μείνουν χωρίς νερό και αρπάξουν και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
Μόλις βράσουν τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα ή σε πήλινο σκεύος φούρνου και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι και το μπέικον, τα οποία τα ψιλοκόβουμε και τα περνάμε από ένα τηγανάκι με λίγο λάδι και σοτάρουμε πριν τα προσθέσουμε.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μπίρα και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ώστε να είναι τα φασόλια σκεπασμένα.
Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η σάλτσα των φασολιών και να έχουν ψηθεί καλά τα φασόλια.
Καλή επιτυχία!!
Από: Ελένη Στεφάνου
πηγη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζουν 3 δάχτυλα πάνω από αυτά.
Προσθέτουμε και τη μισή μπίρα και τα βράζουμε σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά για 1 με 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Ελέγχουμε κάθε τόσο μήπως μείνουν χωρίς νερό και αρπάξουν και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
Μόλις βράσουν τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα ή σε πήλινο σκεύος φούρνου και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι και το μπέικον, τα οποία τα ψιλοκόβουμε και τα περνάμε από ένα τηγανάκι με λίγο λάδι και σοτάρουμε πριν τα προσθέσουμε.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μπίρα και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ώστε να είναι τα φασόλια σκεπασμένα.
Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η σάλτσα των φασολιών και να έχουν ψηθεί καλά τα φασόλια.
Καλή επιτυχία!!
Από: Ελένη Στεφάνου
πηγη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου