Υλικά

  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 250γρ. μοσχάρι σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 2 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτα πουμαρό
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερυ και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
 Συμπληρώνουμε με νερό και προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το κρέας
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε στο μοσχάρι την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά
Οι παπαρδέλες με μοσχάρι είναι έτοιμες!
Tips:Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πανσέτα!

πηγη